Jump to content
Nugget Shooter Forums
Sign in to follow this  
Relichunter2016

MineLab GPX Battery Amp Problem

Recommended Posts

Had a question maybe someone is familiar with on the forum. I have a Lithium battery that charges up fine and the green light goes on when fully charged. It worked for a few weeks and than I noticed when I plug in headphones I get a noise, kinda like when you're doing an auto tune... Wondering if the amp part of the battery has gone bad. Is there a way to repair it? Does not appear like their are problems with the batteries or charging...just the noise when its pluged in. I have another battery that works just fine, so its not the coils, detector or headphones.

Edited by Relichunter2016

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know about these batteries, but I do know a bit about electrical componets and connectors, it's possible the head phone jack is not making a good connection or it may have a loose wire, head phone jacks have a spring like contacts that makes a pressure connection to the male head phone barb and they may have lost some of the bend that give them that spring tension, if you can get the battery apart so you can make sure the spring tension is making good contact and or check for a loose wire.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au Seeker,

Thanks for the reply, that sounds like it could be the problem. Makes sense about spring like contacts....I will unscrew that side of the box and take a looksie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×